info@loopcentrum.nl | 0548 611705

Onze werkwijze

Onze werkwijze

Wij van Seves Sports werken volgens de volgende principes: Custom made, Handgemaakt en Innovatieve oplossingen. Inmiddels behoort Seves tot de gevestigde orde in de schaatswereld en is Seves Sports uitgegroeid tot een bedrijf dat internationaal op de schaatsmarkt opereert. Over de gehele wereld zijn er inmiddels schaatsers en skeeleraars te vinden die op Seves Custom schoenen rijden.

Custom Made

Seves hanteert een voor de schaatswereld unieke methode van aanmeten, waarbij de voet in een vacuüm kussen in de optimale stand wordt af gegipst: de vacuümmethode. Daarnaast worden er zowel statische als dynamische metingen uitgevoerd. Uit alle gegevens die uit deze methoden verzameld wordt uiteindelijk de leest gevormd die de basis vormt voor de Custom schoen.
Ook worden bij Seves de Custom schoenen volledig op de individuele wensen van de sporter gemaakt. De exclusiviteit van de Seves Custom schoen wordt benadrukt met het vermelden van de voornaam van de sporter op de schoenen. Verder zijn er nog diverse variaties mogelijk, zoals: 

Variaties in torsiestijfheid van de carbonschaal, lengte-, breedte- of M6 montagepunten, verschillende soorten polstering (van comfortabel tot direct contact met de carbon schaal) en bepalen eigen kleuren van de schoen.

Handgemaakt

Het is in Nederland uniek te nomen dat Seves het gehele proces van produceren in eigen bedrijf uitvoert.  Handgemaakt staat  dan ook alle bewerking die alleen met zorg en vaardigheid wordt ingezet waar de machines het niet beter kunnen. Gemiddeld wordt er dan ook 15 uur aan een paar Custom made schoenen gewerkt.

Innovatieve oplossingen

Door toepassing van innoverende oplossingen, zoals bijvoorbeeld andere soorten carbon en harsen (dan de gebruikelijke soorten) en de ontwikkeling van de eerste gestroomlijnde schaatsschoen ter wereld, is de Seves schoen tot een technisch hoogwaardig product geworden, waarvan de ontwikkeling nog steeds doorgaat.

Een impressie van het maakproces