info@loopcentrum.nl | 0548 611705

Onze filosofie

Onze filosofie

Filosofie achter de techniek

Een lichaam ontwikkelt zich van oorsprong om te kunnen lopen. Een mens is niet gebouwd om te schaatsen. Tijdens de groeifase vanaf 13 jaar, zal het lichaam zich ontwikkelen en volwassen worden, met name botgroei, gewrichtsbanden en spierbalans moeten zich ontwikkelen. Wanneer in die fase extreem getraind wordt, zullen de spieren in de voet, als die niet in balans is, zich ook extreem in volume ontwikkelen. Alle spieren zitten met pezen aan het botvlies, daarom ontwikkeld zich op de plaats van de aanhechting meer bot om de extreme kracht op te kunnen vangen.

Biomechanische effecten

Door jaren van onderzoek en metingen met topsporters is het mogelijk om de meest ideale stand van de voet te vinden. Door dynamische metingen van de voet kunnen we de bewegingscurve van het lichaam in de voet vastleggen. De bouw van de voet en gewrichtsbanden veroorzaken overbodige activiteit van de spieren waardoor sporters zwaarder en minder explosief worden. Spieren worden daardoor onnodig getraind, gevoed en vragen veel zuurstof.

Balans

Door specifieke trainingen kan het lichaam zich ontwikkelen voor sport specifieke eisen. Trainingen die strikt noodzakelijk zijn om de onnatuurlijke bewegingen te kunnen uitvoeren. Bij coördinatie van specifieke sporten zoals skating, verlangen een hoge mate van reactie in combinatie met kracht.

De sporter en zijn techniek

Hoe is de sporter gebouwd, wat is de natuurlijke spierspanning, hoe zijn de gewrichtsbanden, zijn zij aan de basis kort/lang of over rekbaar? Welk type voetstructuur is latent aanwezig. Talent en doorzettingsvermogen zijn aanwezig bij de sporter. De trainer staat voor de moeilijke opgave om de bewegingen van de sporter efficiënt aan te leren.

Visie Loopcentrum Nijverdal 02
1

BEWEGEN

De kern van ons werk bestaat uit het verbeteren van het bewegen door middel van aangepast schoeisel

2

GROEI

Beter bewegen brengt de mens zelf ook in beweging, waardoor groei en meer bewustzijn zich ontwikkelen

3

BEWUSTZIJN

Het toenemende bewustzijn in de mens als gevolg van innerlijke groei leidt tot het ervaren van meer vrijheid

4

VRIJHEID

Meer vrijheid als gevolg van innerlijke groei en bewustzijnstimuleert om meer in beweging te komen

Bouw samen met Seves je ideale schoen

In het verleden heeft Seves samen met Topsporters schoenen gebouwd en vaak op verzoek van de sporter, teveel verbeteringen aangebracht. Hij heeft nu ervaren dat de overstap van standaard schoenen naar de Customs niet te snel moet gaan. Te snel het bestaande gevoel veranderen is niet altijd positief. De mix waaruit de belangrijkheid en wensen van de sporter wordt samengevat is: pasvorm, correctie, stabiliteit, balans, kracht en verbeteren van techniek. Afhankelijk van waarin de sporter nu rijdt, wordt er een keuze van belangrijkheid gemaakt.

Meer informatie over onze producten